Budapesti Autószalon 2005 - selejt citroen c5 kiállítva!

citroen,c5,autószalon,2005 citroen,c5,citroen c5

2005 október 22-én a Budapesti Vásárközpont területén megrendezett autóvásáron állítottam ki közszemlére a többszörösen gyártási hibás citroen c5 típusú személygépjárművet.
Pontosabban a vásár előtti részen a jegypénztáraknál, mert hát a vásár területén esélyem sem volt bejutni a selejtes autóval.
Semmi gond! A főbejárat előtti rész pont megfelelt, aki jegyet váltott az ott biztosan megfordult!
Kora reggeli időpontban érkeztünk meg a kiállításnak helyet adó létesítmény főbejárata elé.
Leparkoltunk a trélerrel, amin a többszörösen gyártási hibás, üzemképtelen citroen c5 trónolt.
A főrendezvény hivatalos megnyitója közel 2 órát késett, mivel Kovács miniszter úr nem érkezett meg időben, hogy megnyissa a rendezvényt.
Ez idő allat több ezer ember váltotta meg a jegyét a rendezvényre, illetve várakozott a jegypénztárak környékén.
Addig viszont bőven volt ideje mindenkinek megnézi a rendezvény fő aktrakcióját a többszörösen gyártási hibás citroen c5 típusú személygépjárművet.
A rövid kórtörténetét a gépjárműnek szórólap formájában terjesztettem a kedves érdeklődök ezt olvasva ismerhették meg a bonyodalom részleteit.
A szórólapot ITT találod.
Szép nyugalomban telt a nap, érkeztek szépszámban az érdeklődők, kérték a szórólapokat, fotózták, fotózkodtak az autóval.
Ez alatt bent a citroen standján valószínűleg senki nem tudott arról, hogy kint nagyobb nézőközönsége van a márkának, mint bent.
Kora délutáni időpontban érkezett egy autós újságíró, miután feljegyzett minden fontosat az autoról, útnak indult a citroen standja felé, hogy megkérdezze az ottaniakat, hogy ők mit szólnak a kinti akcióhoz!

Nem kellett sokat várni, jött is a küldöttség egy felbőszült hölgyszeméllyel az élen, oldalukon a biztosnági szolgálat embereivel.
A magából teljesen kikelt nő, aki valószínüleg a citroen valamelyik munkatársa volt a nevét sajnos nem tudom, mert elfelejtett bemutatkozni, szóval rögtön utasította a biztonságiakat, hogy távolítsák el azonnal a magán kiállítást!
Igen ám, de a biztonságiak gyorsan rájöttek, hogy a terület, ahol a tréler a selejtes citroennel a hátán parkol, az már nem a Hungexpo területe, így ők ott már nem illetékesek, intézkedni nem tudnak, így hát szépen elkullogtak!

Aki nem ismeri a területet, annak mondom, hogy a jegypénztáraknál húzódó korlát belső felére eső rész a Budapesti Vásárközpont területe, viszont a kivülre eső rész már nem, ezt a kivülre eső részt viszont egy cég üzemeltette pakolóként, én pedig nekik fizettem a parkolásért! ILYEN EGYSZERŰ!

Visszatérve a fröcsögő beszédű, agresszív hölgyre, akinek az eltávolításunkra tett első kísérlete percek allatt meghiusult, elkezdett kérdőre vonni!

Hogyan képzelem ezt, ki engedte ezt meg?
(....hát így képzeltem el és szerintem teljesen jól, viszont kérdezem én akit egy szélhámos banda átver és megkárosít az már kisem mehet az utcára....)

Jött a figyelmeztetés is: nagyon megfogom ezt még bánn!
(...már megbántam, hogy Citroent vettem, legyen elég ez is......)

Ráadálus az autót éppen nézegetők is a védelmemre keltek és jól lehurrogták a szerencsétlent!

Ekkor vette elő a rendőrséggel riogató kártyát! Rikkantotta is többször, hogy hívja a rendőröket!

Nem kellett sokat várni, valóban megérkeztek a járőrök!
Közülték velem, hogy igen súlyos rendbontáshoz riasztották őket, majd elkezdték begyűjteni az információkat az eseményről.
Pillanatok alatt világos lett számukra, hogy miről is van szó, mosolyogva közölték, hogy teljesen szabályosan tartozkodom ott, illetve a tréler is szabályosan parkol az üzemképtelen citroen c5-tel a hátán, rendbontást sem tapasztaltak, így ők távoznának is.

Hát ez sem jött be az felbőszült nőszemélynek, így visszahúzta a csíkot a rendezvény területére!

A selejt Citroen c5 továbbra is maradt a helyszínen!

Kis idő elteltével megjelent egy úriember, aki egy üzemképes citroen c5-el érkezett. (irigyeltem is)
Az üzemképes citroen c5 arra utalt, hogy jó szervíz háttérrel rendelkezhet az illettő, ezért egyből gondoltam, hogy a citroen valamelyik munkatársa lehet!

A jólöltözött, inteligens úriember kezet nyújtott, bemutatkozott, közölte, hogy ő a Citroen Hungária merketing igazgatója, szeretné, ha elmondanám neki, mi történt az autóval, mi vezetett idáig, mert ő személy szerint nem tud semmiről!

Megjegyezném, hogy a Citroen Hungária ekkor már 3,5 éve tudott mindenről, többszöri levélváltás, egyeztetés történt az ügyben, persze teljesen eredménytelenül! A legelső, 2002-ben a Citroen Hungáriának írt levelemre a válaszukat ITT találod.

Mellesleg az akciómról írásban, előre értesítettem a Citroen Hungáriát, ezt az ajánlott küldeményként küldött levelet átvették a rendezvény előtti napokban, valamint Citroen Hungária megbízott jogi képviselője, válaszlevélben írta meg, hogy mi mindent tesznek, ha kimerem vinni az autót a kiállításra!

A Citroen Hungária képviselőjének a levelét ITT olvashatod.

Figyeld a |piros oszlop melletti sorokat! Kivan ám találva! Jogviszony az importőrrel nincs, alkatrész nincs, a kereskedő ezért nem tud javítani, tehát akkor garancia sincs!

A Citroen garancia rövid ismertetésére tökéletes ez a mondat!
Ott lenne a helye minden citroen reklámban, de nem ám apróbetükkel!

A "súlyos anyagi következményekkel" járó per ezidáig elmaradt, gondolom azzal, hogy kiállítottam a selejt Citroen terméket közszemlére és mellette az igazságot leírva szórólapon terjesztettem, ezzel az ügyfele jó hírnevét már rontani nem tudtam.

Figyeld a |kék oszlop melletti sorokat!
Megjegyezném, hogy az "ügyfele üggyel kapcsolatos hozzáállását" nem kívántam a történésekkel befolyásolni, csupán honfitársaimnak szerettem volna segíteni azzal, hogy megosztom az üggyel kapcsolatos információkat, ezzel is segítve, hogy ne járjanak így mint én!

Visszatérve.......tehát a fentiek ellenére a merketing igazgatónak röviden vázoltam a dolgot, ő biztosított hogy meglesz oldva az egyébként ekkorra már számukra roppant kínossá vált esemény, de közölte, hogy ő személyesen a megoldás mikéntjéről nem dönthet, ezt a Citroen Hungária (akkori) ügyvezető igazgatója fogja megoldani.
Legyünk türelemmel az ügyvezető úr telefonálni fog, megmondja mikor fognak fogadni a Citroen Hungária központjában a megoldás megbeszélése céljából.

Kérte, hogy vigyük el az autót a helyszínről, mert ez az akció a Citroen számára rendkívül kellemetlen, cserébe ő garantálja, hogy 3 év után foglalkozni fognak az ügyemmel!

(Ez ám az eredményes marketing!)

Kellemetlen??? Nevezzük így!!
Valószínüleg, mert ekkora már kitudja hány ezren látták a kiállított többszörösen gyártási hibás citroen remekművet, mellette az 5.000 darab szórólapot is elkapkodták a nézelődők.
Azt, hogy hányan készítettek videofelvételt, fényképet az akcióról, azt megmondani sem lehet.

Bizonyára a selejtes c5 automat nézegetve az emberek többségének meglett a véleménye!

Emberközpontú technológia, vagy "minőség új arca"?

Búcsút vettünk a rendezvénytől, útnak indultunk hazafelé a többszörösen gyártási hibás citroen c5 autóval a hátunk mögött.
Talán fél óra utazást követően, csörrent meg a telefonom a vonal végén a Citroen Hungária marketing igazgatója volt és közölte, hogy 2005 október 24-én délután 4 órára várnak az ügy rendezése céljából a Citroen Hungária központjába.

selejtes citroen c5 autószalon 2005 selejtes citroen c5 autószalon 2005

A folytatás részleteit a ÍGÉRGETÉSEK ÉS HAZUGSÁGOK GYŰJTEMÉNYE oldalon olvashatod, mert az már odavaló!