Citroen garancia, citroen jótállás, citroen szavatosság

citroen garancia

Szerintem az oldal mindent elmond a garancia időn belüli javításokról!

Röviden, vagy nem ismert a hiba oka, ezért nem javítanak, vagy a nem ismert hibához nincs alkatrész, ezért nincs javítás! Ezzel le is tudják, várják, hogy ráunj és megszabadulj a citroen autotól.

De a lényeg ugyanaz gyári hibás selejtes autó, ami nincs kijavítva!

Javíthatatlan autó, ami nincs kicserélve, vagy a vételára nincs visszafizetve!

Jártam már úgy, hogy garancia időn belüli javításért a szakszervízben kifizettették velem a számla végösszegét!

A kormánymű garancia időn belüli javításának a 77.709Ft-os számláját kifizettették velem egy Veszprémi citroen szakszervízben!

A számlát ITT találod

Viszont 2003-ban egy gépjármű igazságügyi szakértői vizsgálat alkalmával, ugyanabba a szakszervízben járva, kiderült, hogy az alkatrész még mindig a raktárukban áll, mert én megredeltem az autóhoz, de nem mentem vissza beépítettni, ezért a nyakukon maradt, közölte a szervíz vezetője, vagy tulajdonosa pontosan nem tudom, de biztosan valami nagy úr lehetett a vidéken, mert úgy beszélt velem, mint a kutyájával! Ezt követően az orra alá nyomtam a cége által kiállított áfá-s számlát(fenti számla), miszerint az alkatrész bevan építve és kivan fizetve, legalábbis papíron!
Ezt nem bírta kommentálni!

De volt, hogy a hirtelen sípolni kezdő hátsó fékkel ugrottam be egy utamba eső citroen szakszervízbe, ahol kézségesen fogadtak, közölték, hogy ezek a fékek konstrukció hibásak, rendellenesen kopnak, ezért peremesedik, majd rádől a tárcsára és ez okozza a sípolást.

Kerék le , majd köszörülés és már kész is volt, viszont fizetnem kellett érte, mert "ilyen hibákkal mindenki vigye oda a szarát ahol vette és köszörültesse ott" hangzott az indok és a jótanács, tehát ez valami, olyasmit jelenthet, hogy ez nem tartozik a garanciális javítások körébe, nem úgy mint a purhab és a szivacs tömés behelyezése!

Megkell jegyeznem, hogy a szervíz őszinteségét korrektnek tartottam és elfogadtam, mellesleg azonnal fogadtak, gyorsan javítottak és a számla végösszege sem volt egetverő! Ráadásul az elkövetkező 4-5000km használat alatt tényleg megszünt a sipoló hang.

Körülbelül ennyit ért az autóm 1 év citroen gyári garanciája!