Citroen Párizs, aki legyártotta a többszörösen hibás autót, ami viseli a gyártó cég márkajelét!

Még naiv és kezdő citroen tulajdonosként gondoltam azt, hogy biztosan nem bír tudomással a minden citroen attya, maga a gyártó, arról hogy hogyan is bánnak a magamfajta boldogtalan citroen tulajdonossal 2002-ben Magyarországon!

Ezért gondoltam, azt hogy megírom a gyártási hibás citroen c5 autóm rövid kórtörténetet maga a gyártónak, hátha belátja, hogy egyesek hibáztak a gépezetükbe és nem többet, csak ami jár teljesíti, vagy teljesítetti a saját cégével!

Semmi többet csak ami a Magyar jogszabályok szerint megillet, mint fogyasztót!

Nem szerettem volna extrákat, javítsák már meg a CITROEN GYÁRI GARANCIÁJÁVAL ellátott autót, vagy ha erre nincs mód cseréljék ki egy másik, hibátlan darabra, vagy ha ilyen ebből a típusból nem létezik, fizesse vissza valaki a vételárat!

Levelet a jogi képviselőm megírta, francia nyelvre a hivatalos fordítását az erre jogosult személlyel elvégeztettem, így küldtem levélként a Citroen párizsi központjába!

Gondoltam én naív Magyar citroen tulajdonos, hogy itt nálunk is úgy mennek a dolgok, mint tőlünk egy ugrásra nyugatabbra, ahol az ilyen esetekben szónélkül kicserélik a hibás autót, vagy visszafizetik az árát!

Szóval levél ment, mellette a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség határozata, persze ez is lefordítva, hogy láthassák a Citroen központba, hogy mit mondanak a "hivatalos magyarországi szervek" és a jogszabályok ilyen esetekben, és hogyan kellene eljárnia a hazai Citroen-nek!

A levélre a választ 2002 óta még ma is várom!
Mert válaszra azóta sem méltattak!
GONDOLOM EZ LENNE AZ ÜGYFÉLKÖZPONTÚ KAPCSOLAT!

Esetleg, ha valaki ügyesebb mint én, és közben tud járni a levelem ügyében, így több mint 8 év elteltével, akkor ITT megteheti!

A segítséget előre is köszönöm!

Olvasd el a levelet:
- ha bírod olvasni és érted is a francia nyelvet, ezt olvasd